Ze moeten altijd mij hebben!

recensie Biblion: boek is een aanrader

Titel:
ʾZe moeten altijd mij hebben!ʾ
Auteur:
Diender, Anja
ISBN:
978-94-641-8220-0

Korte bespreking

Beschrijving van een uitgebreid onderzoek naar het (on)rechtvaardigheidsperspectief, het ontstaan ervan en de gevolgen ervan, zoals de ontwikkeling van probleemgedrag, leerproblemen en psychische stoornissen bij jongeren. Het betreft een ongesubsidieerde onafhankelijke studie, wetenschappelijk onderbouwd, die ook kijkt naar de blinde vlekken van leken, professionals en wetenschappers. Aanleiding is de dramatische gebeurtenis van een leerling die zijn conrector doodschoot, wat de kijk van de auteur drastisch veranderde. Getuigendeskundigen namen waar dat onrechtvaardigheid ten grondslag lag aan het incident, maar daarover repte de opgestelde rapportage met geen woord. Het betreft een indrukwekkende studie over een groeiend maatschappelijk probleem, waarvan de wortels ondergronds leken en nu door Anja Diender worden blootgelegd. Een belangwekkend boek want onderkenning van onrechtvaardigheid is van groot belang. Een aanrader. De auteur volgde een rechten- en een psychologiestudie en heeft ervaring met werken in de gemeentelijke ruimtelijke ordening, met werken met probleemjongeren op diverse scholen en als zorgcoördinator in het onderwijs en als coördinator van een time-outvoorziening. – Drs. F.A.M. Welman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *